Otteita Bill W:n kirjeenvaihdosta

Kävellen kohti mielenrauhaa

Kun olin väsynyt ja en pystynyt keskittymään, niin minulla oli tapana palata takaisin elämään yksinkertaisesti lähtemällä kävelemään ja samalla hengittäen syvään. Joskus vakuutin itselleni, että en edes  pystyisi tähän, koska olen nyt niin huonossa hapessa. Kokemuksesta olen oppinut, että juuri tuolloin en voi antaa periksi ilman että masentuneisuuteni syvenisi entisestään.

Niinpä päätin tehdä edes pienen kävelyn päättämällä kävellä puoli mailia. Keskityin laskemaan hengitystäni: kuusi askelta hitaasti sisään hengittäen ja neljän askeleen aikana ulos hengittäen. Jatkettuani näin puoli mailia havaitsin, että kykenen jatkamaan kävelyäni toiset puoli-mailia ja sitten vielä toiset ja ehkäpä kolmannetkin puoli-mailit.

Tämä oli vahvistavaa. Valheellinen fyysisen heikkouden tunne lähti minusta. Käveleminen ja erityisesti hengittäminen ovat voimakkaita elämää vahvistavia sekä auttaa karkottamaan epäonnistumisen ja kuoleman pelon. Hengityksen laskeminen vaatii vain vähäistä keskittymistä ja kuitenkin auttaa pääsemään pelosta ja syyllisyydestä.

Vain Jumala on muuttumaton

Muuttuminen on tyypillistä kaikelle kasvulle. Juopottelusta raittiuteen, epärehellisyydestä rehellisyyteen, ristiriidoista tyyneyteen, vihasta rakkauteen, lapsellisesta riippuvuudesta aikuiseen vastuullisuuteen. Kaikissa näissä ja lukemattomissa muissa asioissa muutos tapahtuu parempaan suuntaan. Tällaiset muutokset saa aikaan usko ja terveiden periaatteiden harjoittaminen. Meillä on tarve hylätä huonot tai tehottomat toimintaperiaatteet ja korvata ne hyvillä ja toimivilla. Jopa hyvät periaatteet voidaan korvata vielä paremmilla.

Vain Jumala on muuttumaton ja vain Hänellä on kaikki tieto totuudesta. 

Suvaitsevaisuutta molempiin suuntiin

Tapasi ajatella on aivan sama kuin minulla oli kerran. Onneksemme AA:n ohjelma on rakentunut niin, ettei meillä ole tarvetta väitellä Jumalan olemassa olosta, vaikkakin useimmat meistä pääsevät parhaisiin tuloksiin luottamalla Korkeampaan Voimaan. Sinä sanot, että ryhmä on sinun Korkeampi Voimasi. Eikä kukaan todellinen AA:n jäsen yritä estää sinua uskomasta juuri tällä tavalla. Me kaikki olemme iloisia siitä, että hyvä toipuminen on mahdollista jopa tällä rajoitetulla näkemykselläsi.

Molemmin puolinen hyväksyminen kuuluu reiluun peliin. Jos sinä odotat suvaitsevaisuutta näkökantaasi kohtaan, niin olen varma, että osoitat sitä myös toisin ajattelevia kohtaan. Yritän pitää mielessäni, että vuosisatoja paljon älykkäämmät kuin minä ovat käyneet väittelyä uskosta  puolesta tai vastaan. Mitä minuun itseeni tulee viime vuosina, niin olen ymmärtänyt, että on paljon helpompi uskoa siihen, että Jumala loi ihmisen kuin siihen, että ihminen loi Jumalan.

Rukoilua paineen alla

Milloin tahansa huomatessani olevani stressaantunut, niin minä pidennän päivittäisiä kävelylenkkejäni ja hitaasti toistan Tyyneys Rukousta askeleiteni ja hengityksen rytmissä. Jos minusta tuntuu, että kipuni on muiden aiheuttamaa, niin minä yritän toistaa ”Jumala suo minulle tyyneyttä rakastaa heidän parhaita ominaisuksiaan ja olematta koskaan pelkäämästä heidän pahimpiaan.”Tämä suotuisa ja parantava toistamisen menettelytapa, jota joskus on tarpeen sitkeästi toistaa useita päiviä, on usein palauttanut minut tunne-elämän tasapainoon ja saanut asioihin uuden näkökulman

BillW / AA Way of Life