Rukoilemisesta

AA:n toipumisohjelma ehdottaa, että uudet tukokkaat alkaisivat opetella käsittämään itseään suurempaa voimaa omalla yksilöllisellä tavallaan. Tämän jälkeen vanhempi jäsen saattaa ehdottaa epäilevälle tulokkaalle -sen ohessa ettei ottaisi ensimmäistä ryyppyä-  kokeilevaa rukousta ja samalla mielen pitämistä avoinna.

Minä tuli mukaan tähän ohjelmaan juovana ateistina. Tänään minä rukoilen. Se, että olen raittiina, on heijastusta jonkun korkeamman voiman hyvyydestä. Se ei ole heijastusta mistään  minun moraalisesta hyveestäni tai tahdonvoimastani.

Tämä juopuneessa, kovaksi keitetyssä, kyynisessä ateistissa tapahtunut muutos on inhimillisen ymmärryksen yläpuolella. Kuitenkin ohjelmamme aikaansaamat tulokset ovat saaneet minut säilyttämään raittiuteni. Rukoilu toimii. Mikäli rukous ei toimisi ja aikaansaisi tuloksia, niin minusta tulisi tänään jälleen ateisti.

Hengellisyys sattuu olemaan äärimmäisen käytännöllistä. Rukoilu, AA-kirjallisuuden lukeminen, AA-kokouksiin osallistuminen, Askelten työstäminen ja muiden alkoholistien auttaminen, kaikki nämä yhdessä, tekevät elämästäni helpomman ja miellyttävämmän tunti tunnilta, päivä päivältä.

Ateistina aluksi harrastin kokeilevaa rukoilemista. Tulokset ovat muuttaneet käsitykseni maailmankaikkeudesta. Näkymätön maailma on olemassa. En käy kirkossa, enkä ole kokenut hengellistä heräämistä. Olen edelleen pesunkestävä kyynikko. Kuitenkin rukoilen säännöllisesti jotain näkymätöntä ja niin suurta, että ihmisolentona en voi sitä ymmärtää tai edes nimetä.

Rukoilen, koska rukous saa aikaan myönteisiä tuloksia elämässäni. Olen pragmaatikko. Niinpä tänään minusta on tullut agnostikko, joka aika ajoin kokee vihamielisiä ajatuksia uskoa kohtaan. Huolimatta kaikesta, mitä olen saanut puolentoista vuoden aikana, minä yhä koen epäilyjä ja en ole tehnyt jättiloikkaa uskoon.

Kaikki tämä todistaa vain yhtä asiaa: jotkut pähkinät ovat sitkeämmin murrettavissa kuin toiset. Tänään koerukoilen ja saan tuloksia. Voi olla, että Jumala pitää pähkinöistä, varsinkin kovapintaisista.

R.E/AA-Grapevine